Café

Cafét

Gjort på äkta råvaror

 

Äppelfabrikens Café och Gårdsbutik har nu stängt och vi tackar för alla fina år.

Musteriet fortsätter att ha öppet.

Vårt café

I vårt Café serverar vi en lättare lunchtallrik, lokaltillverkad öl, cider, vår egentillverkade glass och självklart bakverk från vår  kakverkstad. Vi gör det på riktigt med de bästa råvarorna och med mycket ekologiskt smör och kärlek. Kardemummabullarna till exempel görs dagen innan, kalljäser över natten och gräddas alldeles innan vi öppnar. Tidskrävande och omständligt – men otroligt gott! Kaffet brygger du själv vid bordet. Godare och färskare kan det inte bli. Ekologiskt, rättvisemärkt och CO2 kompenserat.

Du njuter i något av alla trädgårdsrummen, i pergolan eller i lusthuset. Växthuset skänker tak över huvudet och vid sämre väder sitter du i timmerhuset. Är det kallt tänder vi en mysig brasa. Vi lägger ner mycket arbete på sådana små ställen att slå sig ner som vi själva tycker om att hitta när vi är ute och reser.

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda take away eller bordsbokning.

Lunchtallrikarna serverar vi fram till 15.30, bakverken fram till 16.00.

 

 

apel_bak20131019_0233

Sagt om Äppelfabrikens Café

Äppelfabrikens café blivit rankat som ett av Stockholms bästa. Allt om vins stjärnsommelier Daniella Lundh Egenäs har skrivit att Äppelfabrikens café håller ”världsklass”, Ulf Hellström skrev i en recension ”Världsklass, slår tom vissa internationella toppplatser i Europa”. Katharina har blivit nominerad till årets mathjälte av Lantliv mat och vin. I oktober 2015 var Katharina inbjuden till Mattias Dahlgren och gjorde en Cooking with friends vid Matbordet i Matsalen på temat Äpplen i mat och dryck. White guide har tre år i rad Rekommenderat Äppelfabrikens café som ett av landets bästa. Caféet har fått Trip Advisors Certificate of exelence 2017 och 2018.

 

 

Apel_040414_MG_4469

Kakverkstan

I Kakverkstan bakas allt det goda vi serverar i kaféet. Bara det bästa är gott nog att servera våra gäster. Vi tror att ett gediget hantverk med äkta råvarorna bakat med mycket kärlek är oslagbart när det kommer till smakupplevelse. Vi bakar utifrån inspiration vilket innebär ständig utveckling av nya bakverk. Och självklart följer vi i säsong också.

Flera av recepten på våra bakverk finns i vår bok Äppelfabriken som vann i sin kategori i Sverige i den internationella kokbokstävlingen The International Gourmand Awards.

Glassverkstaden

I äppelsorbeten har vi våra finaste Rubinolaäpplen från odlingen, i plommonglassen våra egna plommon, rabarberglassen görs på trädgårdens rabarber – ja du fattar, närodlat trädgårdsglass så långt det går helt enkelt.

Vår filosofi

Vi har en hög ambitionsnivå när det gäller den mat, glass och de bakverk vi serverar: Det ska vara så gott att du gärna åker ut till oss igen och att du berättar om oss för dina vänner.

Vår filosofi är att arbeta med så mycket närodlat som möjligt. Ekologisk mjölk, grädde, smör och ägg är självklara ingredienser.  Äpplen, plommon och fläder växer alldeles inpå knuten. Närodlat för oss betyder ibland bara 30 meter.

Man kan till exempel göra glass på många sätt. Den vanligaste ”hemgjorda” glassen görs på pulvermix fylld med aromämnen, färgämnen, E nummer och annat fusk. Sådant går fett bort hos oss. I chokladglassen smälter vi istället ner belgisk choklad, i vaniljglassen använder vi premiumvanilj som vi själva importerar från Tahiti, de ekologiska äggen är närproducerade och mjölken är självklart också ekologisk. Lite dyrare – mycket godare!

Vi bedriver vår verksamhet med el producerat från vindraftverk och vi CO2-kompenserar alla våra transporter.

 

_MG_9951

apel_bak20131018_0128-1