Mathantverk

Mathantverk

Välkommen in till vår gårdsbutik

Äppelfabrikens Gårdsbutik och Café har nu stängt och vi tackar för alla fina år.

Musteriet fortsätter att ha öppet.

Gårdsbutiken

I vår gårdsbutik hittar du allt det vi själva tillverkar på plats. Marmelader, chutneys, moser, muster, geléer, saft, och mycket annat. Allt görs för hand i trekilos kok över öppen låga. Inte av nostalgiska skäl utan för att liten mängd ger kort koktid vilket bibehåller all naturlig smak och färg. Katharina har belönats med 10 guldmedlajer i SM i mathantverk och är rankad som en av Nordens skickligaste marmeladmakerskor. Mycket odlar vi själva eller plockar på Färingsö och tillverkningen följer säsong. För oss betyder närodlat ibland bara 30 meter.

I gårdsbutiken hittar du också keramik, hantverk, koppar, krukor, glas, karaffer mm. Men bara sådant vi själva tycker är vackert och använder i caféet eller trädgården.

Appelfactory_test_MG_6537

apel_bak20131019_0284

Sagt om mathantverket

“Äppelglöggen är helt fantastiskt god”, Ingrid Rogblad, sensoriker på Pernod Richard (fd Vin o sprit)

“Äppelfabrikens Fläderblomssaft är godast I hela världen” (Dagens Nyheter)

 

Katharina

Katharina Ångström Isacsson startade Äppelfabriken med maken Lars 2006. Hennes grundtanke är att ta vara på all frukt och alla bär som ingen annan tar hand om och tillverka mathantverk som ingen smakat förut. Katharina är idag mångfaldig Sverigemästare med tio guld-, sex silver-, och fyra bronsmedaljer i SM i mathantverk. Äppelfabriken har utsetts till årets företag i Ekerö kommun, 2013 utsågs Katharina och Äppelfabriken till årets lantbruksföretag i Sverige och 2014 till Sveriges mest populära gröna turistmål. 2015 vann Katharina och Lars bok Äppelfabriken i sin kategori och utgjorde Sveriges bidrag i den internationella kokbokstävlingen International Gourmand Award.

Katharina har tidigare verkat som ordförande i SVEPOMs styrelse (Svenska Pomologiska sällskapet) och suttit med i det nationella resurscentret Eldrimners branschråd. Hon är certifierad fruktträdsbeskärare och innehar grönt kort.

 

Apel_100413_MG_2785

Apel_091813_MG_0090

Apel_091813_MG_0063